Αργοστόλι: Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και του ΕΚΚΙ ενάντια στα νέα μέτρα!

Ρεπορτάζ: Άννα Κεκεμπάνου,Ιωάννα- Μαρία Καμούτση

Στις 18 Μάη στις 8μ.μ, οργανώθηκε συλλαλητήριο από το Εργατικό Κέντρο Κεφαλλονιάς- Ιθάκης, υπό την αιγίδα του ΠΑΜΕ. το συλλαλητήριο έγινε με αφορμή τα νέα μέτρα του τρίτου μνημονίου.

Ένα από τα μέτρα αυτού είναι η μείωση του αφορολόγητου ορίου, το οποίο από 8.000 ευρώ μειώθηκε δραματικά σε 5.000 ευρώ επιβαρύνοντας έτσι συνταξιούχους και μισθωτούς. Ένα άλλο μέτρο είναι η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Σύμφωνα με το τελευταίο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι νέοι συνταξιούχοι θα υποστούν μειώσεις, ενώ οι παλαιότεροι δε θα επηρεαστούν. Τέλος, άλλο ένα μέτρο του τρίτου μνημονίου είναι οι ελεύθερες ομαδικές απολύσεις, στις οποίες ο εργοδότης δε θα λογοδοτεί στο κράτος για την απόλυση των εργαζομένων.

Μέλη της οργάνωσης του ΠΑΜΕ μίλησαν στο μικρόφωνο της Εγγυημένης Είδησης, τονίζοντας τη δυσαρέσκεια τους για την παρούσα κατάσταση. Η κ. Διονυσία Πεντογάρη, καθηγήτρια στο δεύτερο Λύκειο Αργοστολίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ εξέφρασε το παράπονο της για τους μισθούς των εργαζομένων.

“Κανένας δε μπορεί να είναι ήσυχος, ούτε οι νέοι ούτε οι παλιοί στη δουλειά. Θα φτάσει ο μισθός 200 ευρώ για ν α έρθουν οι επιχειρηματίες να ανοίξουν δουλειές. Φοβόμαστε όλοι, ότι ο μισθός θα φτάσει 200 ευρώ.”

Η “επόμενη μέρα” σύμφωνα με μέλη του Εργατικού Κέντρου

Τα μέλη του Εργατικού Κέντρου υποστηρίζουν ότι τα νέα μέτρα είναι σκληρά κι αν δεν υπάρξει καμία κινητοποίηση από τον κόσμο, όπως η σημερινή, τότε αυτά θα περάσουν. Επιθυμία των μελών είναι η αφύπνιση του κόσμου και η ενεργοποίηση του, όπως εύστοχα η κ. Διονυσία συνόψισε σε μια φράση.

“Είναι θέμα καθημερινού αγώνα.”

Μέσα από αυτό το συλλαλητήριο, το Εργατικό Κέντρο, γνωστοποιεί τα νέα μέτρα στον κόσμο και τον καλεί να συσπειρωθεί γιατί μόνο εάν είναι όλοι ενωμένοι, θα υπάρξει ένα καλύτερο αύριο.

Βίντεο από το συλλαλητήριο…

 

Advertisements