Ομιλία κατά της Βίας των παιδιών

Στις  24 μαίου πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη με θέμα <<Η Βία κατά των παιδιών>>. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τους εκπαιδευτικούς  των σχολείων και συγκεκριμένα από την Ευαγγελία Σκιαδαρέση η οποία είναι Σχολικός σύμβουλος σε συνεργασία με τη Γεωργία Χαραλαμποπούλου, η οποία είναι ψυχολόγος στο Χαμόγελο του παιδιού.

Αρχικά η Κυρία Χαραλαμποπούλου μας εξήγησε τι ακριβώς είναι το Χαμόγελο του παιδιού και όπως μας εξήγησε πρόκειται για έναν οργανισμό ο οποίος είναι εθελοντικός και μη κερδοσκοπικός και ως σκοπός του είναι η βοήθεια που προσφέρει στα άλλα παιδιά από τις πιο μικρές ηλικίες μέχρι και σε παιδιά τα οποία έχουν ενηλικιωθεί. Όπως ανέφερε ο οργανισμός αυτός δημιουργήθηκε από ένα παιδάκι τον Ανδρέα Γιαννόπουλο το οποίο είχε καρκίνο και γράφοντας στο ημερολόγιο του θέλησε να δημιουργήσει ένα χώρο ο οποίος θα στέγαζε παιδιά τα οποία θα είχαν κάποιο πρόβλημα. Μετά πό λίγο καιρό ο μικρός Ανδρέας έφυγε από τη ζωή και το έργο του συνέχισε ο πατέρας του ο οποίος το κάνει και μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια η ψυχολόγος μας ανέφερε  ποια ακριβώς είναι τα συμπτώματα τα οποία έχει ένα παιδί το οποίο βιώνει τη κακοποίηση και όπως είπε τα συμπτώματα αυτά είναι το άγχος, φόβος , κατάθλιψη και πολλά ακόμα. Επίσης έδωσε και κάποιες συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να κάνει ένα παιδί όταν έχει κάποιο πρόβλημα αλλά και τι κάνει το Χαμόγελο του παιδιού σχετικά με το αν κάποιο παιδί αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.  Επίσης ενημέρωσε ότι υπάρχει και η γραμμή 1056 με την οποία μπορεί να επικοινωνήσει οποιοσδήποτε.  Βέβαια έφερε και κάποια παραδείγματα παιδιών τα οποία έχουν υποστεί ή συνεχίζουν να βιώνουν το  αίσθημα της βίας. Τα 2 αυτά παιδιά είναι από το Αγρίνιο.

 

 

 

 

Advertisements